Consulent Inkomen

Standplaats:
Alphen aan den Rijn
Startdatum:
13.05.2019
Einddatum:
16.08.2019
Uren per week:
36

Vacature: Consulent inkomen
Een consulent inkomen waar wij naar op zoek zijn is goed op de hoogte van de relevante wet en regelgeving en aan de hand daarvan in staat om aanvragen voor voorzieningen te  analyseren en te onderzoeken. 


Wat ga je doen?
Je bent werkzaam bij het Serviceplein als specialist inkomen binnen de vakgroep Inkomen. De functie waar wij op dit moment naar op zoek zijn is voor de uitvoering van alle taken die horen bij een allround specialist inkomen. De werkzaamheden bestaan uit:

  • Beoordelen en afhandelen van aanvragen levensonderhoud en bijzondere bijstand (regelingen).
  • Het voeren van brede intake gesprekken waarbij je samen met de klant beoordeeld waar iemand zijn/haar mogelijkheden liggen om te participeren naar werk.
  • Onderzoeken en afhandelen van beëindigingen.
  • Beheren van een caseload, waarbij je adviseert en uitvoering geeft aan de Participatiewet, IOAZ, IOAW.
  • Fungeren als schakel tussen de preventieve en repressieve kant van de fraudebestrijding
  • Fungeren als schakel tussen de preventieve en repressieve kant met betrekking tot multi problematiek en werkt hierin nauw samen met de medewerker toegang.

Wie ben je?
Je hebt HBO  werk- en denkniveau en je hebt een voor de functie relevante opleiding gevolgd. Je hebt kennis van het sociale domein in relatie tot de doelgroep. Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring. Het hebben van kennis van de Alphense beleidsuitgangspunten is een pré. 
Je hebt een klantgerichte instelling en bent gericht op samenwerking. Je bent integer en gaat graag mee in veranderingen die de kwaliteit van de organisatie en het werk ten goede komen. 
Ook heb je de juiste motivatie en creativiteit om te komen tot goede prestaties die de kwaliteit van de dienstverlening hoog houden en verder verbeteren. Je bent flexibel in werkdagen, hebt durf, blijft goed overeind in stressbestendige situaties en bent een goede netwerker. 

< Ga terug naar het overzicht met alle opdrachten